Workshop Groeien naar meer vrijheid als ondernemer door Wendy de Vries

Wendy raakt altijd super geïntrigeerd door passievolle ondernemers, die enthousiast vertellen over hun missie, visie, de behaalde successen, hun dromen om nog succesvoller te worden en om de vrijheid te bereiken waar ze altijd al van droomden. Ze vindt het daarom zonde om te zien dat ondernemers desondanks vaak worden ingehaald binnen hun eigen bedrijf door het vele dagelijkse werk. Ze willen wel verder groeien, maar dit lukt dan niet altijd of niet in het gewenste tempo. Die begeerde vrijheid is dan best ver te zoeken.

Groeien naar meer succes en vrijheid begint bij een gestructureerde organisatie. Dat is waar Wendy voor staat en wat ze al jaren heeft mogen ervaren. Als alles goed georganiseerd is binnen elk facet van een bedrijf, zodat iedereen weet waar men aan toe is, niet alles herhaald hoeft te worden maar gewoon alle processen en werkinstructies zo van de plank gepakt kunnen worden, alles veel efficiënter en effectiever werkt, bepaalde taken geautomatiseerd zijn waardoor veel handmatig en efficiënt werk wordt weggenomen, dan zal een ondernemer rust en overzicht creëren waardoor er gemakkelijk groei kan ontstaan en de ondernemer zichzelf meer vrij kan spelen binnen het bedrijf.

Over Wendy

Samen werken aan een overzichtelijk bedrijf. Samen werken aan een stabiele basis. Samen werken aan de groei van jouw bedrijf. Samen werken aan meer succes. Samen werken aan meer vrijheid als ondernemer. Een betrouwbare steunpilaar die een stevige basis voor je neerzet, zodat jij je kan focussen op de voorkant van je bedrijf en ook nog eens tijd overhoud. Dat is wat Wendy voor jou kan betekenen.

Wendy heeft de afgelopen 10 jaar met veel ambitie in het bedrijfsleven gewerkt waar ze diverse functies heeft bekleed binnen grote bedrijven zoals D-Reizen & Rabobank. Van adviseur tot leidinggevende. Binnen deze grote succesvolle bedrijven heeft ze het belang van werken met processen ervaren. Daarnaast heeft ze zichzelf in haar leidinggevende periode sterk ontwikkeld op het gebied van personeelsmanagement & coaching.

De laatste 3,5 jaar mocht Wendy deel uitmaken van een mooie ontwikkeling, namelijk het ondersteunen van een zelfstandig ondernemer bij de groei van zijn horecabedrijf. Van 1 naar 3 zaken terwijl hij zelf meer tijd over ging houden. Wendy heeft hier aan bijgedragen door meer structuur in de zaken te brengen, werkprocessen beter te structureren en op papier uit te werken, werkinstructies uit te werken, inwerk- en groeimodellen voor personeel op te stellen, begeleiding van het managementteam te organiseren, etc.

Wendy heeft van jongs af aan altijd in de horeca gewerkt, en is dus altijd met klanttevredenheid bezig geweest net als toen ze voor grote bedrijven werkte. “klanttevredenheid,” een mooi begrip vindt ze dat. “Het is toch heerlijk om mensen blij te maken, dat jij kan bijdragen aan het geluk van iemand en dan zelf ook nog succesvol kan zijn?” Klanttevredenheid is echter niet zo makkelijk als men wellicht denkt. Een goede organisatie aan de achterkant als het gaat om sales en aftersales, zijn ontzettend belangrijk. Klanten aantrekken lukt vaak makkelijker, maar hoe zorg je voor duurzame klantrelaties? Hoe zorg je dus voor de continuïteit van je bedrijf?

Behoefte aan vrijheid

In de afgelopen jaren kreeg Wendy zelf steeds meer de behoefte aan vrijheid en onafhankelijkheid. Daarom besloot ze kort geleden ambitieuze ondernemers op projectbasis verder te gaan helpen. Net zoals ze dat de afgelopen 3,5 jaar heeft gedaan. “Ik vind het heerlijk om ondernemers op zo’n manier te helpen, die daar zelf weinig tijd voor hebben of simpelweg niet helemaal weten hoe ze dit aan moeten vliegen. Op deze manier ben ik op mijn best en kan ik mijn sterkste kwaliteiten met anderen delen en kunnen we samen mooie prestaties neerzetten.”

Persoonlijke aanpak

Wendy werkt met een persoonlijke aanpak, elk bedrijf is anders, en daarom is maatwerk belangrijk ook al gaat het om processen. Een proces voor het ene bedrijf is niet klakkeloos over te nemen voor het andere bedrijf. Goed inzicht in de huidige bedrijfssituatie is daarom belangrijk, en door een goede kennismaking met zowel de ondernemer als het bedrijf zorgt Wendy daarvoor.

Ze combineert de volgende 2 principes, welke mede zijn geïnspireerd op het boek van Tim Ferriss, in haar doelgerichte aanpak:

Het 80/20 principe en effectiviteit vs. efficiëntie 

Deze 2 principes staan als een huis. Door je inspanningen zo effectief mogelijk te maken, zul je meer resultaten behalen. Die effectieve inspanningen stop je in 20% van je werk, waardoor je 80% van de resultaten behaalt. Efficiënt werken is belangrijk, maar het moet simpel gezegd wel nut hebben, daarom praat Wendy liever in termen van effectiviteit. Dan pas zul je echte resultaten behalen.

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je ook graag de weg vrij hebben om verder te groeien met je bedrijf en meer vrijheid ervaren als ondernemer? Kom dan op 7 juli om 12.00 uur naar de workshop “Groeien naar meer Vrijheid als Ondernemer” bij Incubator Breda. Klik hier om je aan te melden!