Ondernemer in de spotlights: Guusje Beeftink van Made by Guuz

Hoe lessen pottenbakken uitgroeiden tot een goedlopend en fijn eigen bedrijf. Als kind droomde ze ervan: zelf aan de draaischijf zitten. Eenmaal op haar 17e begon Guusje met pottenbakken, en was ze er direct aan verslingerd. Guusje Beeftink van Keramiekatelier made by: GUUZ neemt je graag mee in haar verhaal! 

Mijn studies Industrieel Product Ontwerp en Keramische Technieken én het doortastende besluit om een atelier te huren aan de Van Schootenstraat 23a in Breda hielpen om made by: GUUZ stevig neer te zetten.

Ik ontwerp en draai zelf keramiek met een moderne twist. Ik geef cursussen om de vele mogelijkheden van klei en keramiek met kinderen en volwassenen te delen. Ik raakte betrokken bij projecten in het sociaal domein: onder meer AMIF met asielzoekers over wonen in de wijk, Tijd van je Leven samen met ouderen, en Kunstkameraadjes. Via de klei kun je in gesprek komen met elkaar en met jezelf. Klei is een middel om creativiteit te stimuleren. Zo is de meest recente tak van made by: GUUZ ontstaan: De kleiKAR. Kinderen onderzoeken, experimenteren en creëren met klei. Ze ontdekken hun eigen creativiteit. Met subsidie van de gemeente Breda heeft De kleiKAR daadwerkelijk vorm gekregen en is nu onderdeel van het aanbod cultuureducatie aan het onderwijs in verschillende gemeenten.

Een keramiekbedrijf runnen is meer dan ontwerpen, exposeren, verkopen, workshops geven en projecten uitvoeren. Wat te denken van facturen schrijven, een webshop bijhouden, flyeren, schoonmaken, posten op social media en boodschappen doen. Na 4,5 jaar is made by: GUUZ toe aan de inzet van anderen. Ik had het er met businesscoach Freek Kraus over en ben nu in gesprek met iemand over de administratie. Dit gaat mij mogelijk ruimte bieden om met made by: GUUZ weer verder te groeien en nieuwe dingen neer te zetten!

Meer informatie over Made by: GUUZ vind je op mijn website en social media kanalen:

www.madebyguuz.com

info@madebyguuz.com

https://www.facebook.com/madebyguuz

https://www.instagram.com/madebyguuz/